Csípős uborkasaláta

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 20 dkg uborka
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 kiskanál világos rizsecet
  • 1 szárított chilipaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • fél teáskanál szecsuáni bors

Elkészítés

A tűzhelyet bekapcsoljuk 2-es fokozatra, a gáztűzhelynél közepes lángon legyen. Felteszünk egy kisebb edényt, belerakjuk az olajat. Alaposan megmossuk az uborkát, törlőkendővel megtöröljük. Hosszában kettévágjuk, kikaparjuk belőle a magokat. Hosszú darabokra vágjuk (körülbelül 4 cm hosszú és fél cm vastag). Miután megmelegedett az olaj, megpirítjuk benne a chilit. Hozzáadjuk az uborkát és erős lángon puhára sütjük. Ez pár perc. Megsózzuk. Hagyjuk, hogy kihűljön. Ezután az ecettel elkeverjük, szezámolajjal meglocsoljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.